Püspökkenyér

A receptet és a képet

Törökné Tóth Csilla küldte 2013. 04.06-án

püspökkenyér

Ez a felső kép a Google images-ről való

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 4 egész tojást keverj habosra 5 dkg xilittel
  • 14 dkg vágott diót, 1 evőkanál kakaót, 10 dkg mazsolát, 10 dkg apróra vágott aszalt gyümölcsöt keverj el a tojással
  • Ehhez önts 7 dkg kókusz- vagy gesztenyelisztet vagy keverve a kettőt (2 és fél evőkanál)
  • 1 kávéskanál szódabikarbónát vagy 1 sütőport (az utóbbi kevésbé jó!) keverj a tésztához
  • A masszát alufóliával kibélelt őzgerinc formába nyomkodd
  • 140-150 fokon 45-50 percig süsd
  • Süsd tűpróbáig – pl. fa fogvájóval vagy hústűvel ellenőrizheted, hogy ragad-e a tészta
  • Tanács: Ha hagyjuk egy napig még állni, akkor jobban összeérnek az ízek!
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Püspökkenyér”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.