Pórés gombás csirke

Törökné Tóth Csilla receptje

2013.04.06-án

Jamie Oliver receptjét paleosította; a recepthez egy képet kerestem a Google images-ről

Hozzávalók:

  • 1 hosszú póréhagyma
  • 1-2 evőkanál zsír
  • 1 egész csirkemell
  • 8-10 db gomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • Őrölt bors – AIP-ban nem!
  • 1 dl kesudió tejföl
  • AIP-ban 1 dl kókusztejszín – elhagyható!

Elkészítés:

  • Egy egész hosszú póréhagymát hosszában vágj ketté és szeleteld fel
  • Egy kis zsiradékon megfuttatjuk, kis pohár vizet öntve alá
  • 5 percig párold fedő alatt
  • A csirkemellet vágd csíkokra, a gombát szeleteld fel és a petrezselyemzöldet aprítsd fel; mindkettőt tedd a póréhagymához; a gomba levet fog ereszteni, melyet keverd össze a főzés végén egy-két dl kesudió tejjel
  • Sózd, borsozd, majd együtt párold meg

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.