A receptet és a képet
Törökné Tóth Csilla küldte 2013. 04.06-án
Ez a felső kép a Google images-ről való
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 4 egész tojást keverj habosra 5 dkg xilittel
- 14 dkg vágott diót, 1 evőkanál kakaót, 10 dkg mazsolát, 10 dkg apróra vágott aszalt gyümölcsöt keverj el a tojással
- Ehhez önts 7 dkg kókusz- vagy gesztenyelisztet vagy keverve a kettőt (2 és fél evőkanál)
- 1 kávéskanál szódabikarbónát vagy 1 sütőport (az utóbbi kevésbé jó!) keverj a tésztához
- A masszát alufóliával kibélelt őzgerinc formába nyomkodd
- 140-150 fokon 45-50 percig süsd
- Süsd tűpróbáig – pl. fa fogvájóval vagy hústűvel ellenőrizheted, hogy ragad-e a tészta
- Tanács: Ha hagyjuk egy napig még állni, akkor jobban összeérnek az ízek!
Szia BB ! Megcsináltam a püspökkenyeret , és a néger kockát . Nagyon finom mindkettő ! ! Köszi
Márti! Örülök:-))) BB