Frittata – cukkinivel

Jamie Oliver után szabadon

Hozzávalók 3 személyre:

  • 8 db tojás
  • 5 dkg parmezán sajt
  • Só, őrölt bors, chili paprika
  • Koriander vagy petrezselyem levél
  • Zsír
  • 2 db közepes szál cukkini

Elkészítés:

  • A cukkinit hámozd meg, majd reszeld apró szeműre; sózzad – levet fog ereszteni, ezt nyomkodd ki belőle
  • A serpenyőbe tegyél 2 kávéskanál zsiradékot, forrósítsd fel és dobd rá a reszelt cukkinit, és egy picit pirítsd
  • 8 egész tojást alaposan keverj ki – lehet villával és lehet habverővel, majd reszelj bele 2 dkg parmezán sajtot és keverd a tojásokhoz a fűszereket
  • Öntsd a forró cukkinire a keveréket, majd, amikor még lágy a teteje, akkor
  • Tedd az frittatát az előmelegített sütőbe és magas hőfokon süsd tovább, amíg a tojások át nem sülnek és meg nem emelkednek
  • A megsült tojás tetejét szórd meg 3 dkg reszelt parmezánnal, és a tetejére még tehetsz koriander vagy petrezselyem zöldet
  • Kínáld az ételt valamilyen salátával – kiváló reggeli, vagy akár főétkezés lesz belőle

Ez az étel még ketogén diétába is beilleszthető, miután a cukkininek igen alacsony a ch-értéke!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Frittata – cukkinivel”

  1. Szia, Isteni recept, de szerintem felesleges a cukkinit meghámozni 🙂 …már csak a szinkavalkád miatt se.

    Köszönöm! Üdv. Rózsa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.