Jamie Oliver után szabadon
Hozzávalók 3 személyre:
- 8 db tojás
- 5 dkg parmezán sajt
- Só, őrölt bors, chili paprika
- Koriander vagy petrezselyem levél
- Zsír
- 2 db közepes szál cukkini
Elkészítés:
- A cukkinit hámozd meg, majd reszeld apró szeműre; sózzad – levet fog ereszteni, ezt nyomkodd ki belőle
- A serpenyőbe tegyél 2 kávéskanál zsiradékot, forrósítsd fel és dobd rá a reszelt cukkinit, és egy picit pirítsd
- 8 egész tojást alaposan keverj ki – lehet villával és lehet habverővel, majd reszelj bele 2 dkg parmezán sajtot és keverd a tojásokhoz a fűszereket
- Öntsd a forró cukkinire a keveréket, majd, amikor még lágy a teteje, akkor
- Tedd az frittatát az előmelegített sütőbe és magas hőfokon süsd tovább, amíg a tojások át nem sülnek és meg nem emelkednek
- A megsült tojás tetejét szórd meg 3 dkg reszelt parmezánnal, és a tetejére még tehetsz koriander vagy petrezselyem zöldet
- Kínáld az ételt valamilyen salátával – kiváló reggeli, vagy akár főétkezés lesz belőle
Ez az étel még ketogén diétába is beilleszthető, miután a cukkininek igen alacsony a ch-értéke!
Szia, Isteni recept, de szerintem felesleges a cukkinit meghámozni 🙂 …már csak a szinkavalkád miatt se.
Köszönöm! Üdv. Rózsa
Természetesen hámozatlanul is jó:-) BB