Szalonnafélék – főve-sütve-fűszeresen

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • A mennyiség szabadon választott, de én egyszerre 3 kg császárszalonnát vettem
  • Volt maradék abált tokaszalonnám is, azt is megsütöttem
  • A következő sütésem hasa szalonna lesz
  • A fűszerezés magyaros és nem AIP: – só, őrölt bors, fokhagyma (nálam most granulált), paprika por
  • Gordon Ramsay pl. kakukkfűbe és olíva olajba pácolta a szalonnát, mely megfelel az AIP követelményeinek!; sózunk is!

Tehát:

  • A 3 kg húsos nyers császár szalonnát (kg-ja 990 Ft) kettévágtam, a bőrét kockásan bevagdostam, majd lassú tűzön 4 órát porhanyósra főztem.
  • Ezután alaposan befűszereztem, sütőtepsibe tettem a húst, és kb. fél óra alatt ropogósra sütöttem; ugyanezt tesszük kakukkfüves pácolás, sózás után.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.