Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A mennyiség szabadon választott, de én egyszerre 3 kg császárszalonnát vettem
- Volt maradék abált tokaszalonnám is, azt is megsütöttem
- A következő sütésem hasa szalonna lesz
- A fűszerezés magyaros és nem AIP: – só, őrölt bors, fokhagyma (nálam most granulált), paprika por
- Gordon Ramsay pl. kakukkfűbe és olíva olajba pácolta a szalonnát, mely megfelel az AIP követelményeinek!; sózunk is!
Tehát:
- A 3 kg húsos nyers császár szalonnát (kg-ja 990 Ft) kettévágtam, a bőrét kockásan bevagdostam, majd lassú tűzön 4 órát porhanyósra főztem.
- Ezután alaposan befűszereztem, sütőtepsibe tettem a húst, és kb. fél óra alatt ropogósra sütöttem; ugyanezt tesszük kakukkfüves pácolás, sózás után.