Csokis csokitorta gesztenyedarával

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál kókuszliszt
  • 1 evőkanál gesztenyedara
  • Vaníliaeszencia – 1 kávéskanálnyi
  • Xukor0, vagy más paleo édesítő
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 15 dkg 90%-os csokoládé
  • 2 dl 100%-os tisztaságú NaturCookta kókuszolaj

Elkészítés:

  • Az egész tojásokat verd fel habosra
  • Ebbe óvatosan szórd bele a kókuszlisztet, hogy ne csomósodjon, önts a tojásokhoz gesztenyedarát is – a süti tésztája híg, ettől ne ijedj meg! (A gesztenyedara mennyisége ne legyen túl sok -, mert könnyen szétesik a torta! – készítés utáni tapasztalat, mely szerint rögtön módosítottam a receptet.)
  • Olvassz fel 10 dkg étcsokoládét 2 dl kókuszolajban, és amikor már langyos, akkor öntsd hozzá a lisztes tojáshoz, tegyél a masszába vaníliát és xukrot, majd alaposan keverd ki a tésztát
  • Egy zsírpapírral kibélelt sütőedénybe öntsd a csokitésztát, és közepes lángon kb. 15 perc alatt süsd készre – Nem hiba figyelni a süteményre, hogy a csoki ne kozmálódjon!
  • A torta tetejét szórd meg 1 evőkanál gesztenyedarával és késsel vágj 5 dkg csokiból csíkokat
  • A kész tortát hagyd kihűlni, hogy a tésztában lévő gesztenyedara és a kókuszzsír összeálljon, és ne morzsálódjon

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.