Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 3 evőkanál kókuszliszt
- 1 evőkanál gesztenyedara
- Vaníliaeszencia – 1 kávéskanálnyi
- Xukor0, vagy más paleo édesítő
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 15 dkg 90%-os csokoládé
- 2 dl 100%-os tisztaságú NaturCookta kókuszolaj
Elkészítés:
- Az egész tojásokat verd fel habosra
- Ebbe óvatosan szórd bele a kókuszlisztet, hogy ne csomósodjon, önts a tojásokhoz gesztenyedarát is – a süti tésztája híg, ettől ne ijedj meg! (A gesztenyedara mennyisége ne legyen túl sok -, mert könnyen szétesik a torta! – készítés utáni tapasztalat, mely szerint rögtön módosítottam a receptet.)
- Olvassz fel 10 dkg étcsokoládét 2 dl kókuszolajban, és amikor már langyos, akkor öntsd hozzá a lisztes tojáshoz, tegyél a masszába vaníliát és xukrot, majd alaposan keverd ki a tésztát
- Egy zsírpapírral kibélelt sütőedénybe öntsd a csokitésztát, és közepes lángon kb. 15 perc alatt süsd készre – Nem hiba figyelni a süteményre, hogy a csoki ne kozmálódjon!
- A torta tetejét szórd meg 1 evőkanál gesztenyedarával és késsel vágj 5 dkg csokiból csíkokat
- A kész tortát hagyd kihűlni, hogy a tésztában lévő gesztenyedara és a kókuszzsír összeálljon, és ne morzsálódjon