- 4 dl kókusztej
- 2 evőkanál nyílgyökérliszt (elhagyható!), de ezzel a fagyi tömörsége jobb lesz
- 3 db tojás fehérje
- Vanília eszencia
- 2 evőkanál kakaó
- Paleolit édesítő – a fagyiknál érdemes eltúlozni, mert fagyasztás után az édes íz kevésbé érződik
- Díszítésnek: valamilyen gyümölcs (elhagyható!)
Elkészítés:
- A 4 dl kókusztejbe tedd bele a nyílgyökérlisztet, és hagyd állni 20-30 percig
- Verd fel ezután habbá – Tapasztalatom szerint nem minden fajta kókusztejből sikerül a kemény hab, de ez különösebben nem fog rontani a fagyi minőségén
- Verd fel kemény habbá – csipetnyi sóval – a tojásfehérjét, és keverd bele a kókuszhabba, melyet édesítsd xukorral és vaníliával
- Végül a két evőkanál kakaót is óvatos keverő mozdulatokkal elegyítsd el az alappal
- Tedd a fagyit mélyhűtőbe, és kb. egy óra múlva keverd át a masszát
- Másfél óra el kell, hogy teljen, hogy jól formálható gombócokat tálalhass a kész fagyiból.
Szia,
miért nem használsz a fagyikötéshez, szentjánosmag lisztet, vagy taramag lisztet, ezek a klasszikusok
A szentjánosmag liszt nem paleo, a taramag lisztet nem ismerem. BB
Ha már mindenáron keményíteni akarjuk a fagyit: Miért nem jó az agar-agar? Teljesen paleó.