Csokifagyi kókusztejjel és tojáshabbal


Hozzávalók:

  • 4 dl kókusztej
  • 2 evőkanál nyílgyökérliszt (elhagyható!), de ezzel a fagyi tömörsége jobb lesz
  • 3  db tojás fehérje
  • Vanília eszencia
  • 2 evőkanál kakaó
  • Paleolit édesítő – a fagyiknál érdemes eltúlozni, mert fagyasztás után az édes íz kevésbé érződik
  • Díszítésnek: valamilyen gyümölcs (elhagyható!)

Elkészítés:

  • A 4 dl kókusztejbe tedd bele a nyílgyökérlisztet, és hagyd állni 20-30 percig
  • Verd fel ezután habbá – Tapasztalatom szerint nem minden fajta kókusztejből sikerül a kemény hab, de ez különösebben nem fog rontani a fagyi minőségén
  • Verd fel kemény habbá – csipetnyi sóval – a tojásfehérjét, és keverd bele a kókuszhabba, melyet édesítsd xukorral és vaníliával
  • Végül a két evőkanál kakaót is óvatos keverő mozdulatokkal elegyítsd el az alappal
  • Tedd a fagyit mélyhűtőbe, és kb. egy óra múlva keverd át a masszát
  • Másfél óra el kell, hogy teljen, hogy jól formálható gombócokat tálalhass a kész fagyiból.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Csokifagyi kókusztejjel és tojáshabbal”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.