Tonhalas bacontekercs

Tonhalas bacon tekercs – Google

 

Hozzávalók:

  • Natúr tonhal – pl. konzerv – 4 x 80gr = 320gr
  • Kb. 10 dkg bacon – annyiszor 2 szelet, ahány gombócot formálunk
  • Só, őrölt bors, egész köménymag
  • Néhány gerezd fokhagyma
  • Zsír

Elkészítés:

  • A tonhalat sózd meg, majd turmixold össze
  • Keresztbe rakott bacon szeletekbe göngyöld be a halhúst
  • A baconos-halas gombócokat helyezd el egy sütőedénybe és fűszerezd meg a tetejét őrölt borssal, köménymaggal
  • Az edénybe tegyél legalább 3 fokhagymagerezdet – csak összenyomni szükséges a tisztítás elhagyható
  • Olvasztott zsírral locsold meg az ételt
  • Lapogasd el az edényben a gombócokat, és először az alsó, majd a fűszeres oldalát süsd aranybarnára; végül forgasd vissza

Tálalhatod zöldségekkel, salátával. A magam részéről korong formában sütött krokettet (ez a krokett 1 evőkanál gesztenye és 5 evőkanál kókuszlisztből, tojásból és kesudiótejből – fűszerekkel készült!) és vegyes zöldséges-húsos tócsnit sütöttem hozzá.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.