Hozzávalók:
- Natúr tonhal – pl. konzerv – 4 x 80gr = 320gr
- Kb. 10 dkg bacon – annyiszor 2 szelet, ahány gombócot formálunk
- Só, őrölt bors, egész köménymag
- Néhány gerezd fokhagyma
- Zsír
Elkészítés:
- A tonhalat sózd meg, majd turmixold össze
- Keresztbe rakott bacon szeletekbe göngyöld be a halhúst
- A baconos-halas gombócokat helyezd el egy sütőedénybe és fűszerezd meg a tetejét őrölt borssal, köménymaggal
- Az edénybe tegyél legalább 3 fokhagymagerezdet – csak összenyomni szükséges a tisztítás elhagyható
- Olvasztott zsírral locsold meg az ételt
- Lapogasd el az edényben a gombócokat, és először az alsó, majd a fűszeres oldalát süsd aranybarnára; végül forgasd vissza
Tálalhatod zöldségekkel, salátával. A magam részéről korong formában sütött krokettet (ez a krokett 1 evőkanál gesztenye és 5 evőkanál kókuszlisztből, tojásból és kesudiótejből – fűszerekkel készült!) és vegyes zöldséges-húsos tócsnit sütöttem hozzá.