Kókuszcsoki



A kókuszcsokit elkészítettem dizájnosabb formában! – műanyag formákat használtam hozzá.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 20 dkg kókuszreszeléket önts bele egy robotgépbe, vagy erős motoros turmixba
  • Adj hozzá ízlés szerint paleo édesítőt – én tettem bele steviát és xukor zérót is bőségesen, továbbá legalább 2 evőkanál kakaóport
  • Egy kávéskanálnyi fahéjjal és két kávéskanálnyi citromlével ízesítsd
  • Önts a kókuszreszelékhez kókuszolajat – kb. 1,5 dl-t -, jobban mondva annyit, hogy a kókuszreszelék őrlés közben egységes masszává összeálljon
  • A masszát egy fóliával kibélelt tálba egyengesd, és a gyors eredmény érdekében mélyhűtőbe tedd, de ha van időd, akkor a lassú dermedés a hűtőben a még jobb választás
  • Amikor az édesség megdermedt, vedd ki, és valamennyire engedd fel, hogy jól szeletelhető legyen
  • Nekem meglehetősen eklektikus formák sikerültek, mert türelmetlen voltam, és még keményen elkezdtem vágni 🙂
  • A legbölcsebb dolog a masszát szilikonos csokiformákba vagy jégkockatartóba egyengetni, és akkor a dizájn biztos lesz 🙂
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Kókuszcsoki”

  1. Most lett kész a kókuszcsoki már sikerült tesztelni egyszerűen isteni nagy gratula reciért és az összes többiért én most ismerkedem a paleóval de nagyon biztató köszi LACZKÓ ÉVI

  2. Nagyon rákészültem, hogy megcsinálom, de nekem nem áll összemasszává, pedig már dupla annyi olajat adtam hozzá. Van vmi ötleted, hogy mi nem stimmelhet?Talán a kókusz reszelék? Sparosat használtam…

    1. Talán a kókuszreszelék nagyon régi és nagyon darabos lehetett?! – hm. Ez egy olyan egyszerű recept, hogy ihaj. Szerintem mindenképpen a kókusz lehet a hibás, mert régi és iszonyatosan száraz volt. Talán nézd meg legközelebb a zacskón a gyártási és lejárati időt. Ezt most úgy mondom, hogy én még soha nem néztem, mert soha ilyen problémával nem találkoztam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.