A kenyérsütő gépet utóbbi időben elsősorban a nagy melegben használom. A kinti 40 fokot, mely a lakásban nálunk kb. folyamatosan 28, nem tetézem a sütő begyújtásával.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 3 db tojás
- 10 dkg lenmagpehely
- 2 púpozott evőkanál amaránt liszt (bármilyen világos liszt, vagy őrölt mag!)
- 1 evőkanál sertés zsír
- Annyi víz, hogy a készülő kenyér tésztája nokedli tészta folyóságú legyen (A lenmag a vizet fel fogja szívni!)
- 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt köménymag
- 2 kávéskanál szódabikarbóna (sokat teszek a kenyérbe újabban!)
- A gépen a legrövidebb program – nálam a 8-as; a sütés 1 óra 20 perc múlva kész!
A második sütésnél tettem a tésztához 1 evőkanál chia-magot,
így végképp száraz és ruganyos lett a kenyér.
Nekem nincs kenyérsütőm. Hogyan működik ez hagyományos sütéssel?
Kedves Gabi! Pontosan ugyanazokat az összetevőket, amit írtam, tedd egy zsírpapírral kibélelt sütőformába. Először forrósítsd fel a sütőt, majd vedd vissza középértékre a hőt, és süsd – szerintem kb. 25-30 percig, de a kenyérre nyugodtan ránézhetsz. BB
Szia BB ! Azt szeretném kérdezni , h ebbe a kenyérbe nem kell szóda ?
Nem írtam??? -, mindjárt javítom, bááár szerintem olyan tömény, hogy nélküle is elmegy. Azonnal pótolom. Köszi.
Bocs , megint én vagyok . Tudnál nekem segíteni sütőpapír ügyben ? A sütőpapírnak van színe, és visszája ? Már másodszor járok úgy , h ráragad a süti , és nem tudom leszedni róla .
Én is jártam már úgy, mint te 🙁 Az a lényeg, hogy legyen ráírva, hogy szilikonos. Szia, BB
Kedves BB!
A lenmagpehely miben különbözik a lenmagliszttől? Ha ez egy új termék, akkor hol kapható?
Köszönöm előre is. Márti.
Márti, A lenmagliszt – pellet. A lenmagpehely pedig a lenmag pelyhesített változata, amiben benne van az olaj. Bioboltban általában bárhol kapható. BB