Brownie nyersen, ahogy én csináltam

A divany.hu oldaláról belinkelt nyers recept ihletett

egy másfajta nyers brownie alkotására.

Hozzávalók:

  • Kb. 20-25 dkg dió – majdnem diókrémmé darálva
  • 4 evőkanál kakaó
  • Paleo édesítő ízlés szerint – mondjuk 3 evőkanál xukor0, vagy méz
  • 10 dkg mazsola
  • 2 dl magtej – kókusz, kesudió, mandula, vagy tejszín
  • Annyi kókuszliszt – kb. 4 evőkanállal, hogy a massza formázhatóvá összeálljon
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • Porxukor a hintéshez

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat robotgépben, vagy tésztadagasztóval alaposan összekeverjük; addig keverjük, míg formázhatóvá áll össze a massza
  • Válasszunk egy olyan edényt és fóliázzuk ki, hogy a brownie-kockák legalább 2 cm magasak lehessenek
  • Tedd be hűtőbe, és a sütiben lévő kókuszolaj segíteni fog abban, hogy a tészta összeálljon
  • A tetejét hintsd meg porxukorral

 Dizájn:

  • A brownie elkészült, de ha van kedved még ízesíteni, akkor egy hüvelykujjnyi nagyságú tisztított és apróra vágott gyömbért, egy a héját alaposan megmosott lime-mal, vagy citrommal, továbbá hozzáadott édesítéssel turmixold össze
  • A kockák tetejére kanalazz ebből a finom „feltét”-ből, mely könnyebbé teszi a süteményt

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.