1. Édes burgonya hagymásan, fokhagymásan
- Tisztítsd meg az édesburgonyát, karikázd fel, és főzd puhára, majd a víz 3/4 részét öntsd le róla
- 2 fej vörös hagymát karikázz fel
- 1 egész fej fokhagyma gerezdjeit is tedd aprítva a krumplihoz
- 1 evőkanál zsírral pirítsd össze
2. Édes burgonya – paradicsomos krumpli
- A fenti hagymás krumplinak maradékát is használhatod
- 2 és fél dl sűrített paradicsomot önts az előbbi módon elkészített krumplihoz
- Fűszerként bazsalikomot, sót és xukrot, sót, valamint őrölt borsot tegyél hozzá
3. Édes burgonya – gulyásnak
- Az étkezők létszámától függő mennyiségben – nálam fél kg – sertés húsból készíts pörköltöt – Hagyma zsíron való pirítása, kevés vízzel dinsztelése, a hús apró kockázása –> főzés kb. fél óra
- A maradék paradicsomos krumplit öntsd hozzá a pörkölthöz, és rottyantsd össze – ízlés szerint sózzad