Édes burgonya (batáta) – háromféleképpen

Édesburgonya hagymásan, fokhagymásan

1. Édes burgonya hagymásan, fokhagymásan

  • Tisztítsd meg az édesburgonyát, karikázd fel, és főzd puhára, majd a víz 3/4 részét öntsd le róla
  • 2 fej vörös hagymát karikázz fel
  • 1 egész fej fokhagyma gerezdjeit is tedd aprítva a krumplihoz
  • 1 evőkanál zsírral pirítsd össze

2. Édes burgonya – paradicsomos krumpli

  • A fenti hagymás krumplinak maradékát is használhatod
  • 2 és fél dl sűrített paradicsomot önts az előbbi módon elkészített krumplihoz
  • Fűszerként bazsalikomot, sót és xukrot, sót, valamint őrölt borsot tegyél hozzá

3. Édes burgonya – gulyásnak

  • Az étkezők létszámától függő mennyiségben – nálam fél kg – sertés húsból készíts pörköltöt – Hagyma zsíron való pirítása, kevés vízzel dinsztelése, a hús apró kockázása –> főzés kb. fél óra
  • A maradék paradicsomos krumplit öntsd hozzá a pörkölthöz, és rottyantsd össze – ízlés szerint sózzad

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.