Ropogós házi csoki



A receptet egy T-T blogozó küldte

A felső nagy kép a Google images-ről való; Az további két képetKelemen Beáta küldte 2012.11.9-én

Hozzávalók:

  • 10 dkg kakaó
  • Kókuszzsír, vagy sertészsír, vagy jászvaj (ghee) – 10 dkg
  • Paleolit édesítő (stevia, xukor, xilit …)
  • 2 dkg dió
  • 2 dkg mogyoró
  • 2 dkg napraforgó mag
  • 2 dkg tökmag
  • Bármelyik hozzávaló elhagyható, vagy mennyisége növelhető!
  • 2 db kiwi
  • 3 db banán
  • 0,5 narancs

Elkészítés:

  • Ha a kakaó-édesítő-olvasztott zsiradék keverékbe, belekeversz  pár szem diót, török mogyorót, vagy akár napraforgómagot, tökmagot is, akkor finom csemegét kapsz, ha kihűtöd, ezekkel helyettesíthető a csoki; Kelemen Bea szilikonos muffin formákba öntve készítette el a csokikorongokat!
  • Ajánlom kipróbálásra kiwi-, banán-, narancsdarabok mixét; a kiwi és a banán együtt olyan tömény-kellemes édesség, hogy egy jó tál ebből a mixből olyan, mintha fagylaltot ennél; ehhez akár hozzákeverheted a ropogós csokikrémet

Ezt a krémet teheted pl. kekszek közé is tölteléknek!

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Ropogós házi csoki”

  1. Megcsináltam, mandulával és dióval, nagyon fincsi lett.

    Nem szokásom kötekedni, de a kép tutira nem a ropogós csokiról készült. Inkább hasonlít egy bolti rizses csokihoz (vagy vmilyen hasonló), mint a paleóshoz. 🙂

    1. Egyáltalán nem veszem kötekedésnek:-) …, viszont segíthetnél nekem. Nálunk most annyira nincs napirenden a tömény szénhidrát. Egyszóval örülnék egy képnek, ha küldenél a kelpatmarkukacgémélpontkomra. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.