A receptet egy T-T blogozó küldte
A felső nagy kép a Google images-ről való; Az további két képetKelemen Beáta küldte 2012.11.9-én
- 10 dkg kakaó
- Kókuszzsír, vagy sertészsír, vagy jászvaj (ghee) – 10 dkg
- Paleolit édesítő (stevia, xukor, xilit …)
- 2 dkg dió
- 2 dkg mogyoró
- 2 dkg napraforgó mag
- 2 dkg tökmag
- Bármelyik hozzávaló elhagyható, vagy mennyisége növelhető!
- 2 db kiwi
- 3 db banán
- 0,5 narancs
Elkészítés:
- Ha a kakaó-édesítő-olvasztott zsiradék keverékbe, belekeversz pár szem diót, török mogyorót, vagy akár napraforgómagot, tökmagot is, akkor finom csemegét kapsz, ha kihűtöd, ezekkel helyettesíthető a csoki; Kelemen Bea szilikonos muffin formákba öntve készítette el a csokikorongokat!
- Ajánlom kipróbálásra kiwi-, banán-, narancsdarabok mixét; a kiwi és a banán együtt olyan tömény-kellemes édesség, hogy egy jó tál ebből a mixből olyan, mintha fagylaltot ennél; ehhez akár hozzákeverheted a ropogós csokikrémet
Ezt a krémet teheted pl. kekszek közé is tölteléknek!
Megcsináltam, mandulával és dióval, nagyon fincsi lett.
Nem szokásom kötekedni, de a kép tutira nem a ropogós csokiról készült. Inkább hasonlít egy bolti rizses csokihoz (vagy vmilyen hasonló), mint a paleóshoz. 🙂
Egyáltalán nem veszem kötekedésnek:-) …, viszont segíthetnél nekem. Nálunk most annyira nincs napirenden a tömény szénhidrát. Egyszóval örülnék egy képnek, ha küldenél a kelpatmarkukacgémélpontkomra. BB
Küldtem fotót! Remélem megkaptad! 🙂
Igen megkaptam, rövidesen felteszem. Nagyon köszönöm:-) BB
A kakaó az most kakaópor vagy kakaóvaj vagy mi?:)
Kakaón a kakaóport szokás érteni, legalábbis eddigi életemben:-) …, vagy az italt, no de ide azért ez nem illik. BB