Hozzávalók:
- 0,5 kg vegyes zöldség
- 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors – ízlés szerint
- 5 ek. szezámliszt
- 0,5 kg bacon
- 10 dkg kemény sajt – cheddar vagy parmezán ajánlott
Elkészítés:
- A két rúdhoz kb. 0,5 kg vegyes zöldségre van szükség, melyet főzzünk meg.
- Szűrjük le a levesből a vegyes zöldséget, adjunk hozzá fűszereket, majd turmixoljuk össze.
- 3 db tojást üssünk bele a zöldség-mixbe, továbbá szezámlisztet tegyünk a zöldséghez, hogy a vizességét megszüntessük.
- A bacon szeleteket rakjuk sorba a hosszúkás és mély sütőedényben, majd zöldség-mix-szel töltsük meg, és tekerjük fel.
- Egy másik sorba hosszában rakjunk le kizárólagosan zöldség mix-et, és vastagon reszelt sajttal szórjuk meg.
- A tepsit tegyük be a sütőbe, és süssük kis lángon kb. 20 percig, majd emeljük meg a hőfokot és további 10 percig pirítsuk a rudak tetejét.
Ssszzuppper!!!