Zöldségrúd – bacon vagy sajt bundában

Hozzávalók:

  • 0,5 kg vegyes zöldség
  • 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors – ízlés szerint
  • 5 ek. szezámliszt
  • 0,5 kg bacon
  • 10 dkg kemény sajt – cheddar vagy parmezán ajánlott

Elkészítés:

  • A két rúdhoz kb. 0,5 kg vegyes zöldségre van szükség, melyet főzzünk meg.
  • Szűrjük le a levesből a vegyes zöldséget, adjunk hozzá fűszereket, majd turmixoljuk össze.
  • 3 db tojást üssünk bele a zöldség-mixbe, továbbá szezámlisztet tegyünk a zöldséghez, hogy a vizességét megszüntessük.
  • A bacon szeleteket rakjuk sorba a hosszúkás és mély sütőedényben, majd zöldség-mix-szel töltsük meg, és tekerjük fel.
  • Egy másik sorba hosszában rakjunk le kizárólagosan zöldség mix-et, és vastagon reszelt sajttal szórjuk meg.
  • A tepsit tegyük be a sütőbe, és süssük kis lángon kb. 20 percig, majd emeljük meg a hőfokot és további 10 percig pirítsuk a rudak tetejét.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Zöldségrúd – bacon vagy sajt bundában”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.