Meggyes-mákos rétes – Bea

Kun Bea receptje és fotója

  • 1 rúd réteshez 3 tojásfehérjét elkeverni 3 evőkanál vízzel és egy csipet szódabikarbónával
  • Enyhén zsírozott palacsintasütőben 3 palacsintát süss és tedd egymás mellé , úgy hogy fedjék egymást, a tekerésnél ne csússzanak szét.
  • Töltsd meg tetszőlegesen – ebben az esetben a képen is látható mákkal és friss meggyel – töltelékkel
    • BB javaslata a töltelék készítéséhez:
      • A mákot valamilyen magtejben főzd meg, édesítsd paleo édesítővel; sűrítsd be pl. mandula- vagy kókuszliszttel
      • A gyümölcsből turmixolj gyümölcsvelőt és sűrítsd be a mákos töltelékhez hasonlóan valamilyen paleo liszttel
  • Forró sütőben, egész tojással lekenve süsd meg
  • Amennyiben a tojásfehérje lapokat gyümölcsvelővel töltöd meg, akkor 100% paleo lesz a sütemény
Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Meggyes-mákos rétes – Bea”

  1. Én pedig rizspapírt helyettesítve a ‘tojáspapírral’ vietnámi tavaszi tekercset fogok készíteni. Megtöltöm avokádóval, tengeri herkentyűkkel, pak choi-jal, korianderrel, poréhagymával, citromfűvel, galangallal és egy csepp halszósszal ízesítve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.