A kép a Google images-ről való
Vegyük figyelembe, hogy a sült gyümölcs tömény cukorrá változik!
Hozzávalók:
- Alma
- Tojás
- Kókuszliszt
- Paleolit vaníliás édesítő (stevia, xukor, xilit …)
- Kókuszzsír – ebben a zsiradékban akár 40x is lehet sütni, nagyon jó a hőálló képessége!
Elkészítés:
- Hámozz meg, és vágj fél ujjnyi vastagságúra – kerek lapokban – almát – annyit, ahány éhes szájat akarsz etetni!
- Az egész tojást vagy tojásokat keverd ki
- Készíts elő panírozáshoz kókuszlisztet
- Az almaszeletek panírozása a következőképpen történik:
- Mártsd az almaszeletet a tojásba
- Majd mártsd az almaszeletet a kókuszlisztbe
- Ismét mártsd az almaszeletet a tojásba
- Majd megint a kókuszlisztbe
- Az “egérkéket” forró kókuszzsírban süsd pirosra, ropogósra
- Helyezd egy tálba az “egereket” és szórd meg vaníliás xukorral, vagy más édesítővel
Mostanában ismerkedek a paleoval, próbáltam néhány dolgot beszerezni hozzá, de nehezen megy. A kérdésem a következő: hogyan tudom házilag elkészíteni a magliszteket(szezám, len, stb.? Használhatok-e zabot?
Kedves Júlia! Azt tanácsolom, hogy olvasd el a Paleo alapanyagok, a Főzési alapötletek posztokat, de mindenekelőtt Szendi Gábor „Paleolit táplálkozás” c. könyvét. Tudnod kell mindent pontosan. Javaslom Szenditől a „Paleolit táplálkozás kezdőknek” c. könyvét is, mert abban még népszerűbb stílusban írja le a táplálkozás lényegét. Amennyiben Budapesten élsz, akkor a Margit krt. 60. alatt lévő biobolt mindent tart, mi szem s szájnak ingere, amennyiben vidéken, akkor pedig a http://biobolt-e-tar.hu-n mindent megkapsz. Természetesen léteznek további on-line és egyéb paleos boltok is. A zab csak bevezető kompromisszum, nem használjuk a magas szénhidrát értéke miatt, és nem biztos, hogy tiszta glutén mentes környezetben csomagolják. Házilag őrölt magokat tudsz használni, a pellet készítés – a magok zsírtalanítása egy külön tudomány. Fogalmam sincs róla. Kezd el tanulni a paleot, nem ördöngös dolog 😀 Sok sikert, BB Márta