A receptet és a képet Menyhért Mónika küldte
Hozzávalók:
- Kb. 3 dl víz (másfél csészényi)
- Édesítő ízlés szerint, kb. 1 evőkanál xilit vagy eritrit; AIP-ban méz vagy glicin
- 3 evőkanál zselatin por
- Őrölt vanília (vanília aroma) vagy fahéj
- Csipet só
- Színezni, illetve ízesíteni lehet bármilyen turmixolt gyümölcscsel, gyümölcslével, citromlével vagy akár céklalével is, de arra figyeljünk, hogy a folyadék összesen ne legyen több 3 dl-nél
Elkészítés:
- A folyadékot megmelegítjük, kb. fél csészényit kiveszünk belőle, abban elkeverjük a zselatint, majd visszaöntjük
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összekeverjük és habverővel habosítjuk egészen addig, amíg szinte hidegre nem hűlt és nem kezd sűrűsödni, ez kb. 10-15 perc
- Utána lapos edénybe, pl. tepsibe öntjük, abban teljesen kihűtjük (ha nem tapadásgátlós, pl. teflon, akkor célszerű pici olajjal kikenni), ezután már felkockázható
Ezután kókuszlisztbe forgatjuk, hogy ne ragadjanak.