Mályvacukor paleosan

A receptet és a képet Menyhért Mónika küldte

Hozzávalók:

  • Kb. 3 dl víz (másfél csészényi)
  • Édesítő ízlés szerint, kb. 1 evőkanál xilit vagy eritrit; AIP-ban méz vagy glicin
  • 3 evőkanál zselatin por
  • Őrölt vanília (vanília aroma) vagy fahéj
  • Csipet só
  • Színezni, illetve ízesíteni lehet bármilyen turmixolt gyümölcscsel, gyümölcslével, citromlével vagy akár céklalével is, de arra figyeljünk, hogy a folyadék összesen ne legyen több 3 dl-nél

 Elkészítés:

  • A folyadékot megmelegítjük, kb. fél csészényit kiveszünk belőle, abban elkeverjük a zselatint, majd visszaöntjük
  • Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összekeverjük és habverővel habosítjuk egészen addig, amíg szinte hidegre nem hűlt és nem kezd sűrűsödni, ez kb. 10-15 perc
  • Utána lapos edénybe, pl. tepsibe öntjük, abban teljesen kihűtjük (ha nem tapadásgátlós, pl. teflon, akkor célszerű pici olajjal kikenni), ezután már felkockázható

Ezután kókuszlisztbe forgatjuk, hogy ne ragadjanak.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.