Spenótos paleo tortilla

A recept egy T-T blogozó gyűjtéséből való

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók 4 fő részére:spenótostortilla

  • 40 dkg spenót
  • 4 db tojás
  • Só, fokhagyma
  • 2 evőkanál mandula-, kókusz-, szezám- vagy gesztenyeliszt
  • Kókusztej

Elkészítés:

  • Forrázd le a 40 dkg spenótot, majd amikor kihűlt 4 db tojással turmixold össze
  • Kicsi ízesítésként adj hozzá sót és ízlés szerint vagy összezúzott fokhagymát vagy fokhagymaport
  • 2-3 evőkanál maglisztet és kókusztejet keverj a masszához, úgy hogy palacsinta tészta állagú legyen
  • Palacsintasütőben palacsintaként süsd ki a tésztát
  • Metéltre felvágtam és kész is volt a pörkölthöz való „tészta”
  • Reszelhetsz rá sajtot, akkor sajtos tészta lesz belőle
  • Meg lehet tölteni hússal vagy zöldségekkel, és feltekerni, majd sajttal megszórni

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Spenótos paleo tortilla”

  1. Szia !

    Azt szeretném kérdezni ,hogy kókusz krémet is használhatok -e ? tej helyet ,higitva.
    Én arra gondoltam még ,hogy medve hagymát kevernék a tésztába és a foghagymát
    is evvel lehet pótolni .

    1. Kedves Kati! A kókuszkrém hígítva tökéletes. Természetesen lehet medvehagymát is tenni a tésztába, de a medvehagyma használatának „természetvédelmi szempontból” nem vagyok elkötelezett híve. A medvehagymát ipari méretekben tarolják le, és megvan az esély arra, hogy néhány év alatt kipusztul:-( BB

    1. Kedves Lucka! Nagyon őszinte leszek, nem emlékszem. Talán 6-8 db – a mennyiségeket nézve. Csinálj egy próbát, aztán meg lesz a tapasztalat. Max., ha a családnak kevés, akkor csinálsz még egy adagot, ha meg sok, akkor metéltre vágva más jellegű tésztának felhasználhatod. BB

  2. Imádom. Egymásra rétegezem, közben megszórom sajttal, ami a meleg lapok közt megolvad, így olyan, mint egy rakott palacsinta. Hidegen, melegen is pompás.
    Köszi a receptet. 🙂
    Yvette

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.