A recept egy T-T blogozó gyűjtéséből való
A kép a Google images-ről való
- 40 dkg spenót
- 4 db tojás
- Só, fokhagyma
- 2 evőkanál mandula-, kókusz-, szezám- vagy gesztenyeliszt
- Kókusztej
Elkészítés:
- Forrázd le a 40 dkg spenótot, majd amikor kihűlt 4 db tojással turmixold össze
- Kicsi ízesítésként adj hozzá sót és ízlés szerint vagy összezúzott fokhagymát vagy fokhagymaport
- 2-3 evőkanál maglisztet és kókusztejet keverj a masszához, úgy hogy palacsinta tészta állagú legyen
- Palacsintasütőben palacsintaként süsd ki a tésztát
- Metéltre felvágtam és kész is volt a pörkölthöz való „tészta”
- Reszelhetsz rá sajtot, akkor sajtos tészta lesz belőle
- Meg lehet tölteni hússal vagy zöldségekkel, és feltekerni, majd sajttal megszórni
Szia !
Azt szeretném kérdezni ,hogy kókusz krémet is használhatok -e ? tej helyet ,higitva.
Én arra gondoltam még ,hogy medve hagymát kevernék a tésztába és a foghagymát
is evvel lehet pótolni .
Kedves Kati! A kókuszkrém hígítva tökéletes. Természetesen lehet medvehagymát is tenni a tésztába, de a medvehagyma használatának „természetvédelmi szempontból” nem vagyok elkötelezett híve. A medvehagymát ipari méretekben tarolják le, és megvan az esély arra, hogy néhány év alatt kipusztul:-( BB
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ebből az adagból hány tortilla lesz?
Köszi 🙂
Kedves Lucka! Nagyon őszinte leszek, nem emlékszem. Talán 6-8 db – a mennyiségeket nézve. Csinálj egy próbát, aztán meg lesz a tapasztalat. Max., ha a családnak kevés, akkor csinálsz még egy adagot, ha meg sok, akkor metéltre vágva más jellegű tésztának felhasználhatod. BB
Imádom. Egymásra rétegezem, közben megszórom sajttal, ami a meleg lapok közt megolvad, így olyan, mint egy rakott palacsinta. Hidegen, melegen is pompás.
Köszi a receptet. 🙂
Yvette