„Túrós” piskóta

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Készíts egy piskótát – „Piskóta maglisztből – alaprecept” – most a liszt 20 dkg őrölt mandula volt, de használhatsz más „lisztet” is
  • 15 dkg kókuszlisztet keverj el 3-5 evőkanál eritrittel és 2 db citrom levével, majd öntsd föl ezt a keveréket annyi magtejjel – a kesudió tejet a zsírossága miatt ajánlom -, hogy kenhető massza legyen; A kókuszliszt megszívja magát; Amennyiben nem kesudió tejet használsz, akkor érdemes a krémbe jászvajat (ghee-t) tenni
  • Vágd ketté a piskótát, vastag rétegben kend meg az alsó lapot, borítsd rá a felsőt, végül porrá őrölt porxukorral, vagy készen kaphatóval hintsd meg a süti tetejét
  • A korábbi „Túrós kocka” receptem egészen más túrós töltelékkel készült

Az felső második képen annyi különbséget lehet látni az első megoldáshoz képest, hogy felolvasztottam magozott meggyet, és gyümölcsvelőként a felső lap alá kentem!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “„Túrós” piskóta”

    1. Kedves ii, Szerintem nem hagytam ki 😀 – a piskóta receptjét nem írtam le, csak a rámutató link található a receptben. Egyébként minden figyelmet megköszönök 😀 Pontosítottam, hogy ne legyen félreérthető. BB Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.