Kunné Bea receptje és képe
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Először elkészítettem a krémet, melynek ötlete Pocak Pannától van:
- 15 dkg mandulavajat, 2 kisebb citrom levével, vanília aromával vagy őrleménnyel, 80 ml folyékony kókuszolajjal, 80 ml mézzel és 1 dl sűrű cocomassal keverd krémesre, végül adj hozzá két nagy maréknyi friss málnát, amivel keverd tovább. Lefedve, mehet a hűtőbe.
Piskóta:
- 6 tojásfehérjét verj kemény habbá 4 dkg porrá őrölt eritrittel, majd amikor fényes lesz, önts bele a kikevert 6 tojássárgáját
- 7 dkg mandulalisztet, 6 dkg gesztenyelisztet keverj el és szitáld bele a krémbe, amihez 1 csapós mokkáskanálnyi szódabikarbónát adj
- Muffin formákba töltsd és mindegyik közebébe 1 kocka jó minőségű étcsokit is rakj
- 170 fokon, kb. 15 percig süsd a sütit
- A muffinokat rácsra helyezve hűtsd ki, a hűtött krémmel ízlés szerint lehet díszíteni
Biztos megsütöm… Bár, ismervén magam, én bizonyára 3 mp tétovázás után leegyszerűsítem majd, és simán sütök egy tepsi piskótát csokidarabokkal, és rákenem a krémet. 😀
(utálok muffinozni….)
De ez baromi jól néz ki, grat!