Újévi paleo „malackenyér”

Boldog 2014. Új Esztendőt!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Végy egy – ahonnan nézzük 😀 – homorú vagy domború fém tálat, egy kis méretű pogácsa szaggatót, egy szív alakú forma nyomót, és a malac alkotásánál ezekkel az eszközökkel dolgozz!

+ pizzaforma

    • A tálat alaposan zsírozd ki és szórd meg – lehetőleg kókuszliszttel, de bármilyen őrölt mag is jó lesz
    • 6 db tojás üss fel egy munkaedénybe, és habverővel az egész tojásokat verd fel
    • Az ünnepre való tekintettel mandulalisztet használj a tojásokhoz – kb. 10 evőkanállal – annyival, hogy a nedves anyag a száraz anyagot felszívja (lehet egyébként szezámliszt + kókuszreszelék is a tészta anyaga!)
    • A tésztához két púpozott evőkanál sertészsírt is adj
    • …, és természetesen sót; sózz erőteljesen – a nyers tésztából nyugodtan megkóstolhatsz egy csipetnyit
    • Tegyél bele 1 evőkanál (nem tévedés!) szódabikarbónát és ugyanannyi aszkorbinsavat, vagy 1 kisebb citrom levét

    • Alaposan keverd ki a tésztát – lehetőleg csavaros tésztakeverővel, mert kézzel-kanállal kicsit nehézkes, de persze megoldható

    • Ha szükséges, akkor tehetsz nyugodtan a masszához vizet, de annyit ne, hogy folyós legyen

    • Csípj le a tészta masszából a malac orra és a fülei kialakításához annyit, hogy megtölthesd vele a pogácsaszaggatót és a szív forma gömbölyded részeit – ezeket is beteheted a sütőbe, de vigyázz, elég hamar ki kell majd venned a malac fejének sütéséhez képest, hiszen kis darabkák ezek!!!

    • A sütőtálba kanalazd bele a tésztát és egyengesd el

    • Előmelegített sütőben közepes lángon süsd a malac fejét kb. 20-25 percig, és amikor azt látod, hogy már kellően szilárd a „kenyér”, akkor egy pizza formára borítsd rá a domborulatot

    • 1 db egész tojást keverj el, és kend meg kenőtollal a tésztát, hogy majd szép színe legyen, és ez a kenés azért is fontos, mert ekkor ragaszd fel a malac füleit, az orrát, és az ujjaddal nyomj szemeket a formába 😀

    • Ezen a lapos fémtálon sütöd majd tovább a malacodat

    • Kb. 40 perc lesz a malac fejének összes sütési ideje

    • Végül lapáttal „mesterkedd ki” 😀 az alkotást egy tálaló tányérra

  • A díszítéshez használd a fantáziádat, meg a meglévő otthon található kellékeket
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.