Sült húsgombóc paradicsom mártásban

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált sertéshús (pulyka és csirke
    hús is lehet!)
  • 2 db tojás
  • Só, őrölt bors, enyhén csípős paprika por, szárított fokhagymapor (vagy 2-3 gerezd összezúzva!); 1 fej vörös hagyma ledarálva – lustaságból elhagytam 😀
  • 3 evőkanál szezámpehely (helyette lehet a gombócba tenni bármilyen pelletet)
  • 1-2 evőkanál zsír
  • 0,5 l sűrített paradicsom kb. 3 dl vízzel felöltve, vagy hámozott paradicsom konzerv 2 dobozzal
  • 2-3 babérlevél, ízlés szerint só és xukor
  • 1 csomag petrezselyem (elhagyható!)

Elkészítés:

  • Keverd össze a húst, a tojást, a fűszereket és a szezámpelyhet
  • Formázz a keverékből kisebb gombócokat és vagy zsírban süsd ki ezeket, vagy kizsírozott tepsiben süsd ki
  • A sütés közben körbe forgatott és minden oldalán megsült gombócokra kerül a paradicsommártás
  • A paradicsommártást külön készítsd el a paradicsom, só, xukor, babérlevél kombinációval, egy kevéssé melegítsd össze
  • Ezzel a mártással öntsd le a gombócokat, és a zsíros pörzsanyagot is keverd bele
  • Az étel tetejét díszítheted apróra vágott petrezselyemmel – a legpraktikusabb ollóval dolgozni!
  • Tálaláskor egy kevés olíva olajjal locsold meg
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.