Csokiparány gazdagon

Az alábbi recept némileg hasonlít a Szezámparány, szezámrúd receptjéhez, de mégis egészen más – sokkal gazdagabb!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Egy tepsi fél centis tésztával való
    kikenéséhez a következő mennyiségeket ajánlom:

    • 20 dkg lenmagpelyhet 2-2,5 dl vízzel önts fel, hogy jól megszívja magát az anyag, inkább kezd kevesebb vízzel, melyhez még mindig utána lehet önteni
    • 20 dkg szezámpelyhet, vagy őrölt szezámot is keverj az alaphoz – Akinek nem jön be szezám, annak a továbbiakban a keverékbe tett őrölt mag mennyiségének megemelését javaslom!
    • 20 dkg őrölt dió, vagy mandula, vagy mogyoró
    • Stevia eritrittel keverve (pl. NaturCookta termék) – ízlés szerint dönts, avagy használj a TED szerint szirupot vagy mézet
    • Szárított vanília 1 kávés kanállal kerül a tésztába, továbbá tegyél mézeskalács keveréket, reszelt bio citromhéjat, vagy egy kevés aszkorbinsavat bele
    • Darálj le 30 dkg aszalt gyümölcsöt – bármi lehet -, én arany mazsolát és isteni lágy aszalt sárgabarackot őröltem egészen apróra és kevertem az egyvelegbe
    • A masszát jól keverd el, majd egy zsírpapírral kibélelt tepsibe egyengesd el
    • Nem kell előmelegíteni a sütőt, hanem a legeslegkisebb fokozaton kb. 45 percit szárítva süsd a süteményt; Nézz rá sütés közben, mert az alja könnyen megég!
    • A süti állaga nem lesz kemény, csak amikor a sütőből kivéve száraz, akkor keményedik meg valamennyire
    • 15 dkg 90%-os csokoládéhoz tegyél hozzá 2 evőkanál kókuszzsírt, és állandóan kevergetve olvaszd fel
    • Ezzel a csokimázzal öntsd le az alaptésztát
    • Amikor megdermed, akkor tetszőleges formában vágható lesz a sütemény
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Csokiparány gazdagon”

  1. Szia BB ! Azt szeretném kérdezni , h a szezámot a már duzzadt lenmagpehelyhez kell keverni , v rögtön a vízzel együtt ? Az olvasztott csokit a még meleg tésztára kell önteni ?

    1. Kedves Márti, Nyugodtan együtt is, meg külön is kezelheted a lenmagot és a szezámot – duzzasztás céljából 😀 Amikor a tészta langyos, vagy kihűlt, akkor mehet rá a csoki 😀 BB Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.