Gyümölcsvelő krém

Ezt a receptet a télre eltett mélyhűtős gyümölcsök felhasználására vagy nyáron gyümölcsfagyi készítésére ajánlom -, tehát édesség készülhet színtiszta gyümölcsből.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Végy elő a mélyhűtőből tetszőlegesen gyümölcsöt, vagy gyümölcsöket, a mennyiség is természetesen egyéni (A háromféle gyümölcs – nyári alma némi citromlével – az oxidáció megakadályozására!, sárgabarack, ribizli (ehhez tegyél némi édesítést!) – kb. 25-25-25 dkg volt!)
  • A gyümölcsöt(ket) legalább félig engedd fel, hogy turmixolható legyen
  • A zselírozásra – elsősorban a téli időszakban – a gyümölcsvelő állagának javítása miatt van szükség. Nincs nagy kockázata, ha esetleg kissé folyós marad a gyümölcs.*
  • Használhatsz agar-agart (én most az ázsiai boltban kapható szálasat használtam) – 3 dl vízhez mintegy 10 cm hosszúságban vágtam le egy maroknyi adagot!; használhatsz porított agar-agart is – 3 dl vízhez legalább 4 kávéskanálnyi mennyiségben; zselírozhatsz tortazselével is – mondjuk 2 zacskót használva – Gondolj az általad feldolgozott mennyiségnél a recepthez viszonyított arányosságra!
  • A zselírozó anyagot 3 dl vízben old fel, amennyiben 3 féle gyümölcsöt használsz
  • Kezd a világos alma turmixolását, és rögtön hozzá is öntheted az 1 dl zselés vizet (felmelegített – összeolvasztott!)
  • Folytasd úgy a turmixolást hasonló módon, hogy a legélénkebb színű gyümölcs legyen a végső
  • Rétegezd a gyümölcsöket poharakba, díszítheted valamilyen maggal, pl. dióval, és készülhet az édesség egy fajta gyümölcsből is

*Zselírozásra az agar-agaron kívül számtalan lehetőség van – pl. étkezési zselatin, NoCarb liszt, pektin.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.