Rakott paleocsinta csokival bevonva

A fenti képen felvert kókusztejszín vagy tejszín (TED) lett elkeverve kakaóporral, meggy szemekkel. A kisméretű banán lisztes paleocsinták ezzel lettek bevonva.


Szemán Éva receptje és képe; kiegészítettem a receptet saját habos-csokis képpel

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 40 g gesztenyelisztet keverj ki egy tojással, és annyi vizet önts hozzá, hogy palacsinta sűrűségű legyen
  • Pici kókuszzsírral kikent teflonban sütheted
  • Csak az egyik oldalát süsd meg, és a sült oldalával lefele tedd tányérra
  • A makadámdió lisztet/vagy valamilyen őrölt magot (20 g) keverj ki ugyanennyi eritrittel és egy részét szórd a paleocsintára
  • A következő paleocsintáknak is  ugyanúgy csak az egyik oldalát süsd meg
  • A sült oldala került rá az előzőre és így tovább, amíg ki nem sült mind
  • Az utolsó palira kend a kókuszzsíros (10 g) kakaóporos (kávéskanál) édesítős mázat.
Rakott paleocsinta – Google kép
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.