Csokiszalámi – kókuszreszelékkel

A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg finomra darált kókuszreszelék
  • 10 dkg fekete csokoládé
  • 10 dkg jászvaj (ghee)
  • Paleolit édesítő (stevia, xukor) – Szendi, vagy a TED szerint rizs-, tápióka, agave szirup
  • 10 dkg durvára darált csonthéjas vagy mag (ami van otthon – dió, török mogyoró, kesudió, mandula stb. – vegyesen vagy külön csak egyféle) – a TED szerint nem gyakran és kisebb mennyiségben nyugodtan fogyasztható!
  • Kávé – annyi, hogy a massza összeálljon
  • Zsírpapír vagy alufólia

Elkészítés:

  • Egy tálba tedd bele a 0,5 kg finomra darált kókuszreszeléket
  • Önts bele 10 dkg olvasztott jászvajat
  • Fekete kávéban olvassz fel 10 dkg csokoládét
  • Durvára, de apró szeműre, darálj meg valamilyen magot vagy diót, és keverd bele a masszába
  • Ízlésed szerint tegyél édesítőt a keverékedbe
  • Önts a tésztába annyi fekete kávét, hogy a massza összeálljon
  • Készíts elő egy nagyobb zsírpapír vagy alufólia lapot, erre halmozd – a lap elejére –  hosszában, henger alakban a tésztát
  • A papírt vagy alufóliát görgesd fel, a lap végeit biztonságosan nyomkodd vissza, és tedd a szalámit a mélyhűtőbe
  • Készíts előrelátóan kisebb rudakat, és így csak mindig annyit vegyél elő, amennyire szükséged van
  • 1-2 óra múlva már kiveheted, és várj, míg vágható lesz

Arra gondoltam, hogy kipróbálom a kókusztekercs receptjét! -, és közben egyszerre csak megszállt az ihlet, és eszembe jutott, hogy milyen csodás csemege a csokiszalámi, melyet eredetileg keksz alapanyaggal kell elkészíteni …, fogtam magam, és elkészítettem a csokiszalámi paleos változatát.

NAGYON FINOM LETT!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

12 thoughts on “Csokiszalámi – kókuszreszelékkel”

    1. Kedves Richárd, Jó áron tudok ajánlani a CBA-kban kapható Wawel 90%-os csokoládét. A CBA készletében létezik ez a lengyel csokoládé, tehát az adott üzletben, ha nem találod, nyugodtan szólj a vezetőnek, hogy rendeljen. A jelenlegi ára még 300 Ft alatt van, de már közelít hozzá. Ha pesti vagy, akkor a Margit híd pesti oldalán a Pozsonyi úton, közel a hídhoz van egy csokibolt. Lehetséges, hogy ott kapsz 100%-os csokoládét. BB

    1. A ghee helyett használhatsz kókuszzsírt – ebbe az, hogy jól keményedik még jól is jön, de ne nevess ki, nyugodtan használhatsz sertés zsírt is. BB

  1. Nem sikerült a kókuszreszeléket finomra darálni, és így nem állt össze a süti. Kérlek, ha van ötleted segíts. Előre is köszönöm.

    1. Kedves Marika! Kávédarálóban érdemes darálni, hogy biztosan finom darálékot kapjál. Egyébként az Aldiban eleve meglehetősen finomra darált kókuszreszeléket lehet kapni. A zsiradék mennyiségét emeld meg, ha nem állna össze a süti, és érdemes kókuszzsírral is próbálkozni, mert a kókuszzsír keményebbre „dermed”. BB

        1. Kedves Orsi, A legjobb tudomásom szerint az aszalványokat szokták kénezni, vagy bio formában árultakat nem. A kókuszreszelékre ha nincs ráírva, mert szerintem nem kell kénezni, akkor nincs is kénezve. BB Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.