Hozzávalók:
- 0,5 kg finomra darált kókuszreszelék
- 10 dkg fekete csokoládé
- 10 dkg jászvaj (ghee)
- Paleolit édesítő (stevia, xukor) – Szendi, vagy a TED szerint rizs-, tápióka, agave szirup
- 10 dkg durvára darált csonthéjas vagy mag (ami van otthon – dió, török mogyoró, kesudió, mandula stb. – vegyesen vagy külön csak egyféle) – a TED szerint nem gyakran és kisebb mennyiségben nyugodtan fogyasztható!
- Kávé – annyi, hogy a massza összeálljon
- Zsírpapír vagy alufólia
Elkészítés:
- Egy tálba tedd bele a 0,5 kg finomra darált kókuszreszeléket
- Önts bele 10 dkg olvasztott jászvajat
- Fekete kávéban olvassz fel 10 dkg csokoládét
- Durvára, de apró szeműre, darálj meg valamilyen magot vagy diót, és keverd bele a masszába
- Ízlésed szerint tegyél édesítőt a keverékedbe
- Önts a tésztába annyi fekete kávét, hogy a massza összeálljon
- Készíts elő egy nagyobb zsírpapír vagy alufólia lapot, erre halmozd – a lap elejére – hosszában, henger alakban a tésztát
- A papírt vagy alufóliát görgesd fel, a lap végeit biztonságosan nyomkodd vissza, és tedd a szalámit a mélyhűtőbe
- Készíts előrelátóan kisebb rudakat, és így csak mindig annyit vegyél elő, amennyire szükséged van
- 1-2 óra múlva már kiveheted, és várj, míg vágható lesz
Arra gondoltam, hogy kipróbálom a kókusztekercs receptjét! -, és közben egyszerre csak megszállt az ihlet, és eszembe jutott, hogy milyen csodás csemege a csokiszalámi, melyet eredetileg keksz alapanyaggal kell elkészíteni …, fogtam magam, és elkészítettem a csokiszalámi paleos változatát.
NAGYON FINOM LETT!!!
Honnan vegyek cukormentes csokit?
Kedves Richárd, Jó áron tudok ajánlani a CBA-kban kapható Wawel 90%-os csokoládét. A CBA készletében létezik ez a lengyel csokoládé, tehát az adott üzletben, ha nem találod, nyugodtan szólj a vezetőnek, hogy rendeljen. A jelenlegi ára még 300 Ft alatt van, de már közelít hozzá. Ha pesti vagy, akkor a Margit híd pesti oldalán a Pozsonyi úton, közel a hídhoz van egy csokibolt. Lehetséges, hogy ott kapsz 100%-os csokoládét. BB
Köszönöm ezt a fincsi receptet 🙂
A ghee-t lehet vmi mással helyettesíteni?
A ghee helyett használhatsz kókuszzsírt – ebbe az, hogy jól keményedik még jól is jön, de ne nevess ki, nyugodtan használhatsz sertés zsírt is. BB
Köszönöm a hasznos infót!
Nem sikerült a kókuszreszeléket finomra darálni, és így nem állt össze a süti. Kérlek, ha van ötleted segíts. Előre is köszönöm.
Kedves Marika! Kávédarálóban érdemes darálni, hogy biztosan finom darálékot kapjál. Egyébként az Aldiban eleve meglehetősen finomra darált kókuszreszeléket lehet kapni. A zsiradék mennyiségét emeld meg, ha nem állna össze a süti, és érdemes kókuszzsírral is próbálkozni, mert a kókuszzsír keményebbre „dermed”. BB
Nagyon szépen köszönöm hasznos tanácsodat!
Kedves Marika,
ha pl. kávéban (akár cikóriában) áztatod a kókuszreszeléket, megszívja magát és nem kell darálni! 🙂
Mit gondoltok, pl. ez az Aldis kókusz kénezetlen? Mert a zacskóján csak a kókusz szerepel összetevőként.
Kedves Orsi, A legjobb tudomásom szerint az aszalványokat szokták kénezni, vagy bio formában árultakat nem. A kókuszreszelékre ha nincs ráírva, mert szerintem nem kell kénezni, akkor nincs is kénezve. BB Márta
Draga csoki helyett nyugodtan használj 70 g kakaoport es 30 g zsírt vagy vajat.