Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Kakaós csiga maradékából összetört morzsasüti, vagy egy szív alakú piskóta a Piskóta maglisztből alaprecept szerint
- A morzsasütis változatban az első műveletsor:
- Béleld ki fóliával a tortaformát
- Tördeld apróra a süti maradékot, és alaposan nyomkodd bele a formába
- 2 db tojás sárgáját keverj el 2 dl magtejjel (pl. kesudiótej), lassú tűzön – állandóan keverve – melegítsd fel, és tördelj bele 10 dkg 90%-os csokoládét, és önts bele 2 evőkanál eritritet
- Ezzel a meleg csokikrémmel öntsd le a morzsalékot
- A piskótás változatban a csokikrémmel öntsd le a tortát
- Amikor a csoki megdermedt, akkor borítsd ki egy nagy lapra a tésztát, és a morzsasüti alját szórd meg őrölt xukros dióval; a piskótás változatnál erre nincs szükség
- Csúsztasd a tortát egy nagy méretű tányérra, vagy tálcára, és dióval, mandulával, kesudióval -, ami otthon van – díszítsd fel a tortát – Vigyázat! – ennek a tortának a magok miatt nagy lesz a fitát-tartalma; no de ki mondta, hogy az egészet neked kell megenned? 😀
- Az „undok” maradékból egy ilyen csodaszép és csoda finom torta sikeredett 😀