Kalács

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • Egy kisebb citrom felének a leve
  • 3 evőkanál eritrit (más paleokomform édesítés is megfelel!)
  • 1 evőkanál kókuszcukor (elhagyható!) – ez egyébként is kompromisszum, viszont szép színt ad a kalács tésztájának
  • 3 evőkanál gesztenyeliszt
  • 5 evőkanál alacsony Ch-tartalmú tápióka liszt
  • A tésztához nem tettem hozzá semmilyen térfogatnövelőt!!!

Elkészítés:

  • Az 5 tojás habját verd fel a citromlé hozzáadásával kemény habbá – hosszasan verd, hogy a hab tényleg kemény legyen!
  • Keverd a habhoz az édesítést, majd szitálva a liszteket és óvatosan a tojások sárgáját is
  • Zsírpapírral bélelt formában süsd a tésztát a legalsó fokozaton – inkább szárítva – kb. 30 perc lesz a sütési idő; közben végezz tűpróbát
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.