Hozzávalók:
- 5 db tojás
- Egy kisebb citrom felének a leve
- 3 evőkanál eritrit (más paleokomform édesítés is megfelel!)
- 1 evőkanál kókuszcukor (elhagyható!) – ez egyébként is kompromisszum, viszont szép színt ad a kalács tésztájának
- 3 evőkanál gesztenyeliszt
- 5 evőkanál alacsony Ch-tartalmú tápióka liszt
- A tésztához nem tettem hozzá semmilyen térfogatnövelőt!!!
Elkészítés:
- Az 5 tojás habját verd fel a citromlé hozzáadásával kemény habbá – hosszasan verd, hogy a hab tényleg kemény legyen!
- Keverd a habhoz az édesítést, majd szitálva a liszteket és óvatosan a tojások sárgáját is
- Zsírpapírral bélelt formában süsd a tésztát a legalsó fokozaton – inkább szárítva – kb. 30 perc lesz a sütési idő; közben végezz tűpróbát