Aranylen-mandulás tej

Chufamix növényi tejkészítő Budapesten a NoMilk-nél kapható

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál arany lenmag
  • 2 evőkanál hántolt mandula
  • 2 evőkanál eritrit
  • Csipetnyi só
  • Késhegynyi vanília (Bourbon vaníliát használtam, mert 3% a cukortartalma a készítménynek! -, na most akkor egy késhegyre mennyi cukor jut?!)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • Citromhéj két teáskanálnyi mennyiség – kizárólag nem vegyszeresen kezelt citrom héja felel meg ital céljára! (zacskósan lehet kapni!)
  • 7.5 dl tisztított víz
  • 1 evőkanál Paleolaj – a tej gazdagítására
  • 1 karika citrom a díszítéshez

Elkészítés:

  • Chufamix tejkészítőbe helyezd bele az arany lenmagot és a hántolt mandulát hozzávalókat, és önts rá 2.5 dl vizet; ha 1-2 órát állni hagyod, akkor a mixelés könnyebb lesz
  • Én azonnal őröltem a kézi mixerrel, tehát maga az őrlés hosszabb volt – kb. 5-10 perc! -, és ekkor még csak az alap őrlést végeztem – a végeredmény egy pudingszerű nyálkás őrlemény lett
  • Erre a turmixolt magra öntsd rá a további fél liter vizet és fűszerezz
  • A Chufamix poharában egy édes tej keletkezik, a szűrőben pedig egy édes puding – a nyomófejjel alaposan nyomd ki a magőrleményt
  • A kb. fél liter tejet hűtőben tárolhatod, …, a képen látható poharat xukorral, lenmaggal és citromkarikával díszítettem
  • A többi víz a szűrőben marad a pudingszerű masszában
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.