Habos-gyümölcsös nyers torta

Chufamix növényi tejkészítő gépet a Budapesten a NoMilk-nél lehet kapni.

Hozzávalók:

  • Magtej készítéséből gyűjtött kókuszreszelék, valamint mandula-datolya tej visszamaradó magjának keveréke (a tejkészítések során összegyűjtöttem a magmaradványokat, és mélyhűtőben tároltam felhasználásig! – Összesen kb. 30 dkg – 20 dkg kókuszreszelék + 10 dkg mandula-datolya)
  • 1 evőkanál kakaó
  • Vanília – Bourbon 2 dkg (a benne lévő 3% cukor részemről teljesen elhanyagolható!)
  • Torta zselatin 2 zacskó por, vagy 12 lap (vízben puhítva) – 3 evőkanálnyi magtejben felfuttatva
  • 25 szem datolya – díszítéshez
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál eritrit

Elkészítés:

  • A 30 dkg-nyi darálékot keverd össze a kakaóval
  • A tortazselét futtasd meg Bourbon vanília és magtej keverékében, majd öntsd hozzá a magok masszájához
  • Egy 25 cm átmérőjű kerek csatos tortaformába (lehet négyzet alakú is!, csak csatos legyen!) simítsd bele a zselés masszát
  • A díszítés egyéni lehet! Az enyém:
    • 25 db felezett, magozott datolyával a torta körbe rakva
    • 3 db tojás fehérjét verj fel citrom és eritrit hozzáadásával kemény habbá, majd főzd meg, és halmozd a torta közepére
    • Végül tegyél mélyhűtött vagy bármilyen idény gyümölcsöt a habra -, mondjuk nálam most idény gyümölcsöt – epret – vettem elő a mélyhűtőből 😀
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.