Chufamix növényi tejkészítő gépet a Budapesten a NoMilk-nél lehet kapni.
Hozzávalók:
- Magtej készítéséből gyűjtött kókuszreszelék, valamint mandula-datolya tej visszamaradó magjának keveréke (a tejkészítések során összegyűjtöttem a magmaradványokat, és mélyhűtőben tároltam felhasználásig! – Összesen kb. 30 dkg – 20 dkg kókuszreszelék + 10 dkg mandula-datolya)
- 1 evőkanál kakaó
- Vanília – Bourbon 2 dkg (a benne lévő 3% cukor részemről teljesen elhanyagolható!)
- Torta zselatin 2 zacskó por, vagy 12 lap (vízben puhítva) – 3 evőkanálnyi magtejben felfuttatva
- 25 szem datolya – díszítéshez
- 3 db tojásfehérje
- 1 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál eritrit
Elkészítés:
- A 30 dkg-nyi darálékot keverd össze a kakaóval
- A tortazselét futtasd meg Bourbon vanília és magtej keverékében, majd öntsd hozzá a magok masszájához
- Egy 25 cm átmérőjű kerek csatos tortaformába (lehet négyzet alakú is!, csak csatos legyen!) simítsd bele a zselés masszát
- A díszítés egyéni lehet! Az enyém:
- 25 db felezett, magozott datolyával a torta körbe rakva
- 3 db tojás fehérjét verj fel citrom és eritrit hozzáadásával kemény habbá, majd főzd meg, és halmozd a torta közepére
- Végül tegyél mélyhűtött vagy bármilyen idény gyümölcsöt a habra -, mondjuk nálam most idény gyümölcsöt – epret – vettem elő a mélyhűtőből 😀