Hozzávalók:
- 5 db tojás
- Csipetnyi só vagy citrom
- 4 evőkanál törökmogyoró liszt
- 2 dkg Xukor0 4x stevia édesítés
- Csokikrémek valamelyike
- A tésztába nem tettem szódabikarbónát
- Zsírozás + kókuszliszttel való szórás a sütőedényhez
- Csokireszelék – kb. 2-3 dkg opcionálisan
Elkészítés:
- Verd fel csipetnyi só vagy egy löttyintés citrom hozzáadásával a habot keményre
- Keverd el a tojások sárgáját a habbal
- Szórásos technikával és óvatosan kanállal keverd el a lisztet
- Édesítéssel is keverd ki a habos állagú tésztát
- Most egy 20 cm átmérőjű mélyebb sütőformát zsíroztam ki és szórtam meg kókuszliszttel; természetesen bármilyen más forma is megfelelő!
- Előmelegített sütőben kb. 35 percig süsd közepes lángon a torta; lehet végezni tűpróbát is!
- A tortát borítsd ki az edényből és az alja legyen a teteje; ezután három lapra vágd (Ha nagyobb és vékonyabb a torta, akkor ketté vágd!)
- Csokikrémmel kend meg, de le is öntheted a kész tortát csokimázzal
- A végső díszítés már egyéni ötlet kérdése – pl. reszelt csokoládé