Hozzávalók:
- 10 dkg gomba – Ajánlom a barna csiperkét, mert „gesztenyés” íze kiváló!
- 20 dkg csirkemell
- 1 db nagy fej hagyma
- Erős paprika – lehet zöld paprika vagy paprika por, esetleg chili
- 0.5 l paradicsom sűrítmény
- Bazsalikom – friss vagy szárított, hiányában lehet majoránnával vagy babérlevéllel is ízesíteni
- 1 evőkanálnyi olíva olaj
- 1 evőkanálnyi zsír (sertés, kacsa, liba)
- 4-5 szem sacharin vagy kávéskanálnyi eritrit
- Őrölt bors
- 1 kávéskanál só, illetve ízlés szerint
- 1 dl víz
Elkészítés:
- Az apróra vágott hagymát dinszteld meg egy kevés zsíron, kanálnyi vízzel
- A következő lépés a csirkedarabok alaphoz való adása legyen, s pirítsd meg a húst
- Dobd az edénybe a megmosott és tetszés szerint feldarabolt gombát, melyet párold további víz hozzáadásával puhára
- Az edénybe öntsd bele a paradicsomlevet, további vizet is
- Fűszerezd – sóval, borssal, édesítővel, fűszernövénnyel
- A kb. 15-20′ alatt összefőtt étel tetejét locsold meg némi olíva olajjal