Málnás vagy diós mákos muffin

Törökné Tóth Csilla receptje és képei

Belesütött gyümölccsel kompromisszumos! Diósan 100% paleo!

Gyümölcsösen 100%-ossá úgy tehető, ha a mákos muffinokat friss összetört málnával töltöd meg, majd a tetejére is teszel belőle! (BB)

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál darált mák
  • 3 evőkanál mandulaliszt
  • 5 evőkanál eritritol
  • 1 teáskanál szódabikarbóna + fél citrom leve
  • 1 púpos evőkanál zsír
  • 2 db tojás
  • Késhegynyi fahéj
  • Fél zacskó mazsola (50 gr)
  • 0,5-1 dl cocomas kókusztejszín
  • 72 szem málna

Elkészítés:

  • A málna és mazsola kivételével minden összetevőt keverj össze elektromos habverővel vagy fakanállal; ha túl sűrű kis vízzel lehet rajta lazítani
  • Keverd a masszához a mazsolát is és a muffin papírokba rakj egy-egy kanálnyit
  • Tegyél 4 szem málnát, majd újra egy-egy kanálnyi tésztát, melynek a tetejére szintén 4 szem málna kerül
  • 9 db nagyobb muffin jön ki ebből a mennyiségből
  • 180 fokon 20-25 percig süsd

Nagyon finom, és ugyanez a recept darált dióval is ugyanúgy elkészíthető, csak ott málna helyett vágott diót és mazsolát teszek hozzá!

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Málnás vagy diós mákos muffin”

    1. Kedves Derossi, A tojás kiváltható lenmaggal, pl. őrölve. A legeslegjobb a lenmagpehely, mert könnyebb az állaga. A két tojást váltsd ki 1 dl lenmaggal, és öntsd föl 1 dl vízzel. Várj míg a len megszívja magát, és ha úgy látod, hogy kellene még hozzá további víz, akkor rajta. A továbbiakban a hozzávalókkal a receptben leírtak szerint dolgozz! A következő link alatt még olvashatsz praktikát: http://paleovital.hu/?p=271 Tojás nélküli sütés – házi praktika BB Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.