Az alábbi recept vegetáriánusok esetében is megállja a helyét. A low carb paleo diétába abszolút beleillik. Ha valaki paleo ketogénezik, akkor a rá vonatkozó szénhidrátmennyiség mértékében ebből az ételből ehet.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 0.5 kg paszternákot alaposan moss meg, nem kell pucolni, csak a barna töveket levágni
- A paszternákot karikázd fel és főzd puhára
- Főzz – létszám és ízlés szerint 5-6 db tojást keményre, majd ezeket is karikázd fel
- A rakottasba vegyes saláta kerülhet – lehet friss is, de én már fonnyadt, de ehetőt tettem bele – a saláta összetétele pl. tölgysaláta, jégsaláta, reszelt sárgarépa, lila hagyma, petrezselyem zöldje, reszelt káposzta stb.
- Zsírozz ki egy sütőedényt, majd rakj le egy réteg főtt paszternákot
- Erre halmozd rá a vegyes salátát, majd a tojás darabokat rakd szét a tetjén
- Alaposan sózd meg az egészet, szórj rá őrölt borsot, őrölt gyömbért, kevés paprika port – a fűszerek csak ötletek, válogass belőlük ízlés szerint
- A paszternák maradék részét az eddigi alapon terítsd szét
- 2 db tojás fehérjét pici sóval verd fel kemény habbá, majd keverd el benne a 2 tojás sárgáját – ezzel borítsd be az ételt
- Előmelegített sütőbe rakd a tálat és kb. 20 perc alatt fog ropogósra átsülni az étel