Tojásos rakott paszternák

Az alábbi recept vegetáriánusok esetében is megállja a helyét. A low carb paleo diétába abszolút beleillik. Ha valaki paleo ketogénezik, akkor a rá vonatkozó szénhidrátmennyiség mértékében ebből az ételből ehet.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 0.5 kg paszternákot alaposan moss meg, nem kell pucolni, csak a barna töveket levágni
  • A paszternákot karikázd fel és főzd puhára
  • Főzz – létszám és ízlés szerint 5-6 db tojást keményre, majd ezeket is karikázd fel
  • A rakottasba vegyes saláta kerülhet – lehet friss is, de én már fonnyadt, de ehetőt tettem bele – a saláta összetétele pl. tölgysaláta, jégsaláta, reszelt sárgarépa, lila hagyma, petrezselyem zöldje, reszelt káposzta stb.
  • Zsírozz ki egy sütőedényt, majd rakj le egy réteg főtt paszternákot
  • Erre halmozd rá a vegyes salátát, majd a tojás darabokat rakd szét a tetjén
  • Alaposan sózd meg az egészet, szórj rá őrölt borsot, őrölt gyömbért, kevés paprika port – a fűszerek csak ötletek, válogass belőlük ízlés szerint
  • A paszternák maradék részét az eddigi alapon terítsd szét
  • 2 db tojás fehérjét pici sóval verd fel kemény habbá, majd keverd el benne a 2 tojás sárgáját – ezzel borítsd be az ételt
  • Előmelegített sütőbe rakd a tálat és kb. 20 perc alatt fog ropogósra átsülni az étel
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.