Vár alakú torta – Odaadó édesanyák receptje

Hazsutól kaptam a következő receptet, melyet – bár őt idézem -, de 100% paleora átírtam (BB, 2011.11.04.):

  • „Fiam kérésére vár alakú tortát sütöttem Alexandra kókuszkenyerének felhasználásával – http://alexandragasztroblogja.blogspot.com/
  • Annyi a változtatás, hogy felkockázott és 2 óráig áztatott sárgabarackot szórtam bele, no meg egy kis csokicseppet. A tészta kevesebb sót kapott, viszont 1/3 teáskanál steviát, kicsi xilittel.
  • Dupla adagot csináltam négyzetes tepsiben, amit 4 egyforma részre vágtam.
  • Csokis krémmel és pépesített gyümölccsel felváltva megkentem. A külső máz másnap még egy rétegben szebbé lett téve, de fotóm csak a langyosan elkészült állapotról van.

A krém:

  • Kókusztej, kakaó, xilit és stevia, (őrőlt kesudió belekeverve lágyabbá teszi az ízét), egy tojássárgája, vaj és keményítésnek még agar-agar vagy zselatin.
  • Tetszés szerint lehet kevergetni, de én most olvastam egy hagyományosat, úgy csináltam: A tejbe beletettem a tojás és cukor felét, agar-agart (lehet zselatin is!) kevertem ebbe, majd hagytam kihűlni. Vajba kevertem a kakaó és a cukor másik felét, ezt habosra kevertem. Mikor mindkettő kihűlt, jól összedolgoztam.”

Üdvözlettel Hazsu

Kedves Hazsu! GRATULÁLOK!

GYÖNYÖRŰ TORTÁT KÉSZÍTETTÉL:D

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.