Csokiszalámi – mandulalisztes, aszalványos

Hozzávalók – 2 rúdhoz:

  • 25 dkg mandulaliszt, mely az eredeti kekszet helyettesíti
  • 3 púpos ek. kókuszzsír
  • 3 ek. kakaópor
  • 1 dl kókusztejszín vagy zab-, illetve rizs tejszín
  • Eritrit vagy méz – ízlés szerinti mennyiségben
  • Változó „felhozatal” szerint apríthatunk a masszához különféle magokat, továbbá aszalványokat; dió, aszalt és nyers áfonya, továbbá aszalt szilva került most a keverékbe; ötlet: mandula darabok, kakaóbab, kandírozott narancs

Elkészítés:

  • A mandulalisztet a kókuszzsír és a tejszín hozzáadásával – állandó keverés mellett – kis lángon kapassuk meg, majd hagyjuk kihűlni.
  • Keverjük el alaposan a masszában a kakaót is.
  • A tésztát keverjük össze a választott magokkal és aszalványokkal.
  • Frissen tartó fóliából vágjunk két méretes darabot.
  • Felezzük meg a masszát, és egyenletesen elosztva készítsünk két szalámi formájú hengert.
  • Tegyük hűtőbe néhány órára, hogy alaposan összeálljon.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.