Hozzávalók – 2 rúdhoz:
- 25 dkg mandulaliszt, mely az eredeti kekszet helyettesíti
- 3 púpos ek. kókuszzsír
- 3 ek. kakaópor
- 1 dl kókusztejszín vagy zab-, illetve rizs tejszín
- Eritrit vagy méz – ízlés szerinti mennyiségben
- Változó „felhozatal” szerint apríthatunk a masszához különféle magokat, továbbá aszalványokat; dió, aszalt és nyers áfonya, továbbá aszalt szilva került most a keverékbe; ötlet: mandula darabok, kakaóbab, kandírozott narancs
Elkészítés:
- A mandulalisztet a kókuszzsír és a tejszín hozzáadásával – állandó keverés mellett – kis lángon kapassuk meg, majd hagyjuk kihűlni.
- Keverjük el alaposan a masszában a kakaót is.
- A tésztát keverjük össze a választott magokkal és aszalványokkal.
- Frissen tartó fóliából vágjunk két méretes darabot.
- Felezzük meg a masszát, és egyenletesen elosztva készítsünk két szalámi formájú hengert.
- Tegyük hűtőbe néhány órára, hogy alaposan összeálljon.