Világbajnok egyszerű sütemény, ha egyáltalán annak nevezhető. Vágytam valamilyen édességre, de nem akartam – egyszerűen a szénhidrát miatt – csak minimális ch-félét használni.
Amilyen egyszerűen készült, olyan egyszerűen fogom leírni:
- Verjünk fel 6 db M-es tojást kemény habbá – biztos, ami biztos előbb a fehérjét, utána belekeverve a sárgáját; együtt is lehet! A habverés úgy történjen, hogy csipetnyi sót és 1 kk. citromot is tegyünk a „léhez”. Amikor félig már kemény a hab, akkor ízlés szerinti mennyiségű eritritet (2 ek.) tegyünk hozzá.
- 1 késhegynyi szódabikarbóna mehet a tésztába, de el is hagyható.
- Amikor a hab kész, akkor 2 ek. tápióka lisztet vagy nyílgyökérlisztet, esetleg NoCarb lisztet – 0 kalóriás keverjünk kanállal óvatosan a habhoz.
- Vajazzunk ki valamilyen muffin vagy cipócska formát (nálam ez utóbbi!)
- Osszuk el arányosan a habot.
- 200 fokra előmelegített sütőben – 160 fokon süssük a pufikat kb 15 percig.
- Gyümölcsöt tetszőlegesen választhatunk. Pl. a képen apróra tépkedett mandarin citrombéllel összekeverve látható.
- A puffancsokat megszórhatjuk eritrittel, de el is hagyható.
Egy pufit már bekebeleztem, és nincs a szénhidrát miatt bűntudatom.