Édes puffancs gyümölccsel

Világbajnok egyszerű sütemény, ha egyáltalán annak nevezhető. Vágytam valamilyen édességre, de nem akartam – egyszerűen a szénhidrát miatt – csak minimális ch-félét használni.

Amilyen egyszerűen készült, olyan egyszerűen fogom leírni:

  • Verjünk fel 6 db M-es tojást kemény habbá – biztos, ami biztos előbb a fehérjét, utána belekeverve a sárgáját; együtt is lehet! A habverés úgy történjen, hogy csipetnyi sót és 1 kk. citromot is tegyünk a „léhez”. Amikor félig már kemény a hab, akkor ízlés szerinti mennyiségű eritritet (2 ek.) tegyünk hozzá.
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna mehet a tésztába, de el is hagyható.
  • Amikor a hab kész, akkor 2 ek. tápióka lisztet vagy nyílgyökérlisztet, esetleg NoCarb lisztet – 0 kalóriás keverjünk kanállal óvatosan a habhoz.
  • Vajazzunk ki valamilyen muffin vagy cipócska formát (nálam ez utóbbi!)
  • Osszuk el arányosan a habot.
  • 200 fokra előmelegített sütőben – 160 fokon süssük a pufikat kb 15 percig.
  • Gyümölcsöt tetszőlegesen választhatunk. Pl. a képen apróra tépkedett mandarin citrombéllel összekeverve látható.
  • A puffancsokat megszórhatjuk eritrittel, de el is hagyható.

Egy pufit már bekebeleztem, és nincs a szénhidrát miatt bűntudatom.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.