A receptet JéPé és képet küldte 2010.09.22-én
A képen látható tökmag nem AIP!
Hozzávalók:
- Kb. egy – másfél kg sütőtök
- Egy fej vöröshagyma
- Egy kiskanál vaj vagy libazsír – AIP-ban vaj nem!
- Só, bors, gyömbér, házi ételízesítő (só nélküli!)
- Fél doboz zabtejszín (vagy kókusztej, de azzal túl édes lesz …de aki szereti!?); AIP-ban kókusztej
Elkészítés:
- Magozzuk ki és hámozzuk meg a sütőtököt, majd vágjuk nem túl apró kockákra
- A vajon vagy zsíron kicsit pirítsuk meg a hagymát, szórjunk rá borsot, majd egy pici vízzel engedjük fel, hogy dinsztelődjön
- Ezután tegyük bele a felkockázott sütőtököt és annyi vízzel engedjük fel, hogy éppen ellepje, tegyünk bele sót, ételízesítőt, majd fedő alatt főzzük puhára
- Amikor már szinte szétfőtt, akkor botmixerrel (vagy turmixban) pürésítsük
- A sűrűségétől függően engedjük fel vízzel, majd tegyük bele a fél doboz zabtejszínt (esetleg kókusztejet) és forraljuk össze
- A legvégén tegyük bele a csipetnyi gyömbért, ezzel már nem kell főzni, mert keserű lesz
- Tálaljuk pirított tökmaggal (amit teflon edényben megpirítunk), vagy reszelt sajttal, lehet rá tenni petrezselyemzöldet (jól mutat és finom is) – A tökmag nem AIP!