Sütőtökkrém leves – JéPé-módra

A receptet JéPé és képet küldte 2010.09.22-én
A képen látható tökmag nem AIP!

Hozzávalók:

  • Kb. egy – másfél kg sütőtök
  • Egy fej vöröshagyma
  • Egy kiskanál vaj vagy libazsír – AIP-ban vaj nem!
  • Só, bors, gyömbér, házi ételízesítő (só nélküli!)
  • Fél doboz zabtejszín (vagy kókusztej, de azzal túl édes lesz …de aki szereti!?); AIP-ban kókusztej

Elkészítés:

  • Magozzuk ki és hámozzuk meg a sütőtököt, majd vágjuk nem túl apró kockákra
  • A vajon vagy zsíron kicsit pirítsuk meg a hagymát, szórjunk rá borsot, majd egy pici vízzel engedjük fel, hogy dinsztelődjön
  • Ezután tegyük bele a felkockázott sütőtököt és annyi vízzel engedjük fel, hogy éppen ellepje, tegyünk bele sót, ételízesítőt, majd fedő alatt főzzük puhára
  • Amikor már szinte szétfőtt, akkor botmixerrel (vagy turmixban) pürésítsük
  • A sűrűségétől függően engedjük fel vízzel, majd tegyük bele a fél doboz zabtejszínt (esetleg kókusztejet) és forraljuk össze
  • A legvégén tegyük bele a csipetnyi gyömbért, ezzel már nem kell főzni, mert keserű lesz
  • Tálaljuk pirított tökmaggal (amit teflon edényben megpirítunk), vagy reszelt sajttal, lehet rá tenni petrezselyemzöldet (jól mutat és finom is) – A tökmag nem AIP!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.