Willson receptje az oldalán további fázis képekkel megtalálható!
Hozzávalók:
- Savanyú káposzta
- zsír
- hagyma
- gesztenye
- só, pirospaprika, köménymag, bors, babérlevél
- víz (vagy sonkalé)
- esetleg pár karika kolbász
Elkészítés:
- A hagymát apróra vágtam, zsíron megpároltam, rátettem a kimosott káposztát, a fűszereket, a kolbászt, felöntöttem vízzel és félig megfőztem.
- Az előfőzött* egész gesztenyét leszűrtem és hozzákevertem és készre főztem. Vigyázat, a gesztenye könnyen szétesik!
- Az eredeti ételt sem kell berántani, mert a bab megsűríti A gesztenye is hasonlóan működik. … /ám 1-2 főtt tojássárgájával még tetszés szerint besűríthető/
Megjegyzés:
A gesztenye aránylag magas szénhidrát tartalmát a savanyú káposzta nagyon alacsony Ch-ja jól ellensúlyozza. A fermentált (magas) rosttartalom pedig az egészséges emésztést segíti elő
A gesztenye aránylag magas szénhidrát tartalmát a savanyú káposzta nagyon alacsony Ch-ja jól ellensúlyozza. A fermentált (magas) rosttartalom pedig az egészséges emésztést segíti elő
És ráadásul nagyon finom!!!