Sóskakrém

Sóskakrém – Google

Elkészítés: 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 doboz mélyhűtött sóskakrém vagy 45-50 dkg szedett sóskalevél
  • 1-1,5 dl víz
  • 2 dl kókusztej
  • 2-3 dkg ghee; AIP-ban sertés zsír
  • Stevia vagy eritrit, vagy a TED szerint akár méz vagy rizs, tápióka, agave szirup; AIP-ban 1 tk. méz
  • Sűrítésre nincs szükség

Elkészítés:

  • Önts egy kisebb fazék aljára kb. 1 dl vizet
  • Tedd bele a még fagyott sóskakrém kockát és tedd hozzá az egy zsírakédot; lassú lángon olvaszd fel.
  • Amennyiben friss sóskalevelet használsz, akkor forrázd le, kevés forró vízben kb. 5 percig főzd, majd szűrd le a fonnyadt leveleket és pürésítsd.
  • Önts a sóskára 2 dl kókusztejet.
  • Tegyél a krémbe ízlés szerint édesítőt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.