Elkészítés: 15 perc
Hozzávalók:
- 1 doboz mélyhűtött sóskakrém vagy 45-50 dkg szedett sóskalevél
- 1-1,5 dl víz
- 2 dl kókusztej
- 2-3 dkg ghee; AIP-ban sertés zsír
- Stevia vagy eritrit, vagy a TED szerint akár méz vagy rizs, tápióka, agave szirup; AIP-ban 1 tk. méz
- Sűrítésre nincs szükség
Elkészítés:
- Önts egy kisebb fazék aljára kb. 1 dl vizet
- Tedd bele a még fagyott sóskakrém kockát és tedd hozzá az egy zsírakédot; lassú lángon olvaszd fel.
- Amennyiben friss sóskalevelet használsz, akkor forrázd le, kevés forró vízben kb. 5 percig főzd, majd szűrd le a fonnyadt leveleket és pürésítsd.
- Önts a sóskára 2 dl kókusztejet.
- Tegyél a krémbe ízlés szerint édesítőt.