Krokett – szezámos, mandulás

Krokett – szezámos, mandulás – Google

Elkészítés idő: 10 perc

Hozzávalók 1-2 személyre:

  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál szezámpehely
  • 4 evőkanál mandulaliszt
  • Só, esetleg őrölt bors
  • Apróra vágott vöröshagyma és/vagy fokhagyma + amit a képzelet enged (elhagyható)

Elkészítés:

  • A szezámpelyhet és a mandulalisztet keverd ki a 2 db tojással és a sóval, borssal (lehetnek fent jelzett további hozzávalók is)
  • Formázz kisméretű kroketteket a masszából, és a teflon kizsírozása nélkül, a kroketteket néha megforgatva, süsd a tésztát ropogósra

Übersetzer: Beatrix Nagy

Sesam- und Mandel-Kroketten

ein Rezept von BB

Zutaten für 1-2 Personen:

  • 2 Eier
  • 4 Esslöffel Sesamflocken
  • 4 Esslöffel gemahlene Mandeln
  • Salz, eventuell gemahlener Pfeffer
  • gehackte Zwiebel oder gehackter Knoblauch + Lassen Sie Ihrer Phantasie freien Lauf!
  • etwas Fett

Zubereitung:

  • Sesamflocken, gemahlene Mandeln, 2 Eier, Salz und Pfeffer werden in eine Schüssel gegeben und gut vermischt.
  • Aus dem Teig kleine Kroketten formen. Die Kroketten in heißem Fett schwimmend bzw. in der Fritteuse ausbacken, bis sie die gewünschte Farbe erreicht haben.
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Krokett – szezámos, mandulás”

  1. szia BB !
    Megcsináltam a receptet, nagyon finom volt. Én lecsóhoz ettem, az ízek remekül harmonizáltak.
    Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.