Minestrone – zöldségleves

A receptet VegAdri küldte 2010.10.11-én

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál paleolaj vagy 5 dkg császárhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kis doboz sűrített paradicsom
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • 1 fej karalábé
  • 1 kis fej kelkáposzta negyede
  • 3 fej gomba
  • Só, törött bors, petrezselyemzöld
  • Reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

  • A zsiradékon vagy a kiolvasztott császárhúson megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát
  • Hozzáadjuk a paradicsompürét, kicsit pirítjuk, majd hozzákeverjük a julienre vágott zöldségeket és a szeletelt gombát
    Julien = gyufaszál
    Szóval: 1-2 mm x 1-2 mm x 4-5 cm-es kis hasábok. Általában a többfunkciós szeletelőkhöz is adnak ilyen betétet, mert elég sziszifuszi tud lenni 🙂
  • Fedővel lefedve pároljuk
  • Közben sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük (tehetünk bele natúr vega-mixet is), majd felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével
  • Készre főzzük
  • Tálaláskor reszelt parmezánt vagy más kemény sajtot adunk bele
  • Ha hiányzik a levesbetét (de nem), akkor nagyon vékonyra sütött tojáslepényt vághatunk bele metéltre, vagy esetleg főzhetünk bele szemes zabot is

Nagyon finom, laktató, mégis könnyű

leves lesz a végeredmény!

Minestrone zöldségleves – Google
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.