A receptet VegAdri küldte 2010.10.11-én
Hozzávalók:
- 2 evőkanál paleolaj vagy 5 dkg császárhús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kis doboz sűrített paradicsom
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 kis fej zeller
- 1 fej karalábé
- 1 kis fej kelkáposzta negyede
- 3 fej gomba
- Só, törött bors, petrezselyemzöld
- Reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
- A zsiradékon vagy a kiolvasztott császárhúson megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát
- Hozzáadjuk a paradicsompürét, kicsit pirítjuk, majd hozzákeverjük a julienre vágott zöldségeket és a szeletelt gombát
Julien = gyufaszálSzóval: 1-2 mm x 1-2 mm x 4-5 cm-es kis hasábok. Általában a többfunkciós szeletelőkhöz is adnak ilyen betétet, mert elég sziszifuszi tud lenni 🙂
- Fedővel lefedve pároljuk
- Közben sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük (tehetünk bele natúr vega-mixet is), majd felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével
- Készre főzzük
- Tálaláskor reszelt parmezánt vagy más kemény sajtot adunk bele
- Ha hiányzik a levesbetét (de nem), akkor nagyon vékonyra sütött tojáslepényt vághatunk bele metéltre, vagy esetleg főzhetünk bele szemes zabot is
Nagyon finom, laktató, mégis könnyű
leves lesz a végeredmény!