Cukkini tészta gombával

Hozzávalók egy személyre:

  • Közepes méretű kevésbé testes cukkini – a vékonyabb cukkinikben kevésbé fordul elő mag és zsengébbek!
  • Legalább 10 dkg csiperke gomba (ízlés szerint lehet más fajta is!), ez a gomba mennyiség lehet akár 20-25 dkg is, mert a mennyiség megint csak egyéni kapacitás kérdése.
  • 1 ek. kókuszzsír vagy olíva olaj
  • 1 maréknyi kapor, 1 hüvelykujjnyi reszelt gyömbér (1 tk. por), só, nem AIP-ozók tehetnek rá őrölt borsot is!

Elkészítés:

  • A cukkinit csíkozzuk.
  • Forró lábasban kevés zsiradékon felhevítjük, átforgatjuk a laskázott gombát, hagyjuk levet ereszteni, majd ízlés szerint addig sütjük, amig akár elfövi a saját levét is; a sütés-főzés végén fűszerezünk sóval és borssal, ha nem AIP-ozunk!
  • A tányérba halmozott cukkini tésztát összekeverjük a kaporral és a gyömbérrel, megsózzuk, majd ráhalmozzuk a zöldségre a fűszeres gombát is.

 

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Cukkini tészta gombával”

    1. A cukkinit általában nyersen szoktam enni, mert akkor ropogós, de lehet kicsit önmagában párolni is, akkor megpuhul. Kedved szerint választhatsz. Márta

  1. Kedves BB!
    Az oldalon található receptekhez számolt mennyiségek 1 főre vonatkoznak? Még új vagyok a témában de erre nem találtam utalást.

    1. Kedves Szabolcs! Nincs létszámra kikalkulálva – sajnos. Érdekesség, ha 1 főre van, akkor az oda lett írva. Ezek a mennyiségek általában egy 3-4 tagú család mennyiségi igényeit elégítik ki. Sajnos, majd ehhez kell az egyéni rutin, hogy kitaláld, amennyiben magadnak főzöl, hogy mi számodra az optimális. Azt tudom javasolni, hogy főzd meg az adott mennyiséget, dobozolj, és edd meg a maradékot máskor mélyhűtésből kivéve, avagy edd az ételt több napig, vagy két étkezésre – pl. az előző napi ebéd jó lesz másnap reggelire. Meglátod, hogy elég gyorsan kialakul a rutin és tudni fogod, hogy egy főre mennyi az annyi. Jó konyhatündérkedést kívánok. Márta Megjegyzés: Ez a cukkini tésztás cucc pl. könnyen „irányítható”: Ha úgy érzed, hogy a cukkiniből elég, akkor abbahagyod a spirálozást! 😀 A gombából meg, ha nincs hozzá köret – pl. paleo kenyér, akkor kb. 20 dkg-ot én simán megeszem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.