Ezt a 2010-es receptet tegnap újra gondolva
elkészítettem filézett csirkecombból!
Panírozás nélkül az étel a ketogén diétába is illik!
Hozzávalók:
- 1 kg filézett egész csirkecomb vagy 0,5 kg vékony pulykamell szelet
- 5-10 dkg kemény sajt (pl. cheddar)
- Combonként 1 nagy szelet pulykasonka- elhagyható!
- Apróra vágott – szeletenként csipetnyi – vörös hagyma
- Só, fokhagyma por, paprika por
- Paleolaj vagy más paleo kontabilis zsiradék – kb. 2 ek.
- 1 bio húsleves kocka; 1 dl forró víz vagy 1 dl húsleves alaplé
Panírozás esetén: Szezámpehely + őrölt mag (pl. mandula, mogyoró, dió), vagy szezámliszt, mandulaliszt , 2 tojás
Hústű vagy fogpiszkáló
Elkészítés:
- Praktikusan egy tömbben vegyél 1 kg pulykamellet, és abból vágj 10-12 vékony szelet húst; Az Intersparban kapható filézett egész csirkecomb! (2018)
- A maradék pulykahús kb. 0,5 kg lesz, de már „nyesedék”, ami majd máskor jó lesz pl. pörköltnek (tedd be a mélyhűtőbe)
- A sajtból vágj kis darabkákat
- A sajtot és a csipetnyi hagymát (opcionálisan sonkát is) tekerd bele a hússzeletekbe, és tűzd össze a husikat vagy hústűvel vagy fogpiszkálóval
- A töltött hús mindkét oldalát ízlés szerint sózd, szórd meg fokhagymával és paprika porral
- Önts paleolajat a töltött húsra
- A húsleves kockát old fel 1 dl forró vízben és öntsd a töltött hús alá
Ezután tedd sütőedénybe és alá – fölé zsírt téve – kb. 40 perc alatt süsd meg. Sütés közben forgatni kell! A másik természetes megoldás a forró zsírban való sütés.
Panírozás:
- Verd fel a két tojást sóval
- Készíts elő szezámpelyhet összekeverve magliszttel (én mogyoró lisztet használtam)
- A sajttal töltött húst kétszer panírozd – tojás –> szezámos magliszt –> tojás –> szezámos magliszt
- Forró zsírban süsd ropogósra, vagy a sütőben – forgatva – süsd 40 percig
olvassa el az egesz blog, nagyon jo
Köszönöm a dicséretet:-D BB
Sziasztok!
Édesburgonyát hol lehet venni? Ez gondolom nem az a sima burgonya, amit a nagyanyáink ettek… 🙂
Üdv:
Eszti